Tabăra Jocus Pocus

Ca final al Școlii de Jocuri (fostă școala Muzicando) am avut bucuria să  putem organiza tabăra a cărei titlu îl are această secțiune.

Tricouri și căni personalizate, trofee și amintiri, distracție și prieteni pe viață.
Mulțumim gazdei noastre, finanțatorului principal și sponsorilor care au făcut posibilă organizarea acestui moment de referință pentru mulți copii, dar și pentru destui adulți!

Pentru a putea fi prezentat ca un program de succes, oferim mai jos programul taberei noastre, iar de la această legătură, puteți vedea câteva secvențe din tabără.

 

Tabăra Jocus Pocus – Săpânța 2022

 

Participanții:

Coordonator tabără: Raul Pituc

Elevii școlii (Muzicando)

Echipa albastră (Coordonator Andrei Mintău) 

Dragoș Popan 

Luca Pituc 

Ana Andreica 

Karla Vlad  

Echipa violet (Coordonator Adi Szekely) 

Iulian Mintău 

Mihăiță Trifoi 

Daria Mihai  

Ana Navratil 

Echipa roșie (Coordonator Briana Cotârlan) 

Alex Vida 

Ioana Chiș 

Iulia Boboșan 

Alin Ulici  

Echipa galbenă (Coordonator Denisa Filip) 

Miruna Vida 

Miriam Mîndruț 

Tudor Boboșan 

Aurelian Teleptean 

 

Seniorii:

Dănuța Boboșan, Dani Zapca, Gicu Manole, Olimpiu Chișiu, Seniorul gazdă Ioan Zapca, Katinka și Robi

Programul taberei:

Ora 10:00 vineri 5 august 

Întâlnirea în parcarea de la Penny de lângă spital. 

Ora 11:00 – 13:00 Amenajarea taberei, montarea corturilor, prezentarea programului, a regulamentului taberei și a sistemului de punctaj. Montarea tablei de scor al punctajului.

Notă: telefoanele mobile nu vor fi la purtător decât după terminarea programului zilnic al taberei; acestea vor sta într-o cutie comună, accesibilă și la vedere, în cușca cățelușelor Mara și Cora. Părinții vor avea la dispoziție toate numerele de telefon ale organizatorilor și ale coordonatorilor de echipă. Acest program este pus la dispoziția celor direct interesați pentru a ști intervalul orelor în care nu ne deranjează prea mult dacă ne sună.

Ora 13:00 – 14:00PRÂNZ 

– Supă : Ciorbă de văcuță

– Fel principal : Paste penne cu bacon și sos alb cu parmezan 

– Desert : Pandișpan cu nectarine și crema de iaurt 

Ora 14:30 Pregătirea primului turneu de Muzicando:

  • Din fiecare echipă se trag la sorți câte un reprezentant care va sta la una dintre cele 4 mese de joc. Fiecare echipă este alcătuită din patru copii și un coordonator. Coordonatorii își supraveghează echipa și are grijă ca jocul membrilor echipei lor să fie corect și să nu ducă la întârzieri sau neînțelegeri.
  • Se joacă muzicando individual, clasic, 4 etalări. Primul clasat va lua 4 puncte, următorii 3, 2 și 1 punct, care se vor aduna cu punctele coechipierilor de la celelalte mese. Echipa care va acumula cele mai multe puncte, va fi pe locul 1 și va lua 4 puncte, înscrise în tabelul de scor general al taberei, următoarele 3, 2 și 1 punct.

Ora 16:00 

„Cursa echipelor legate” – legați în șir câte unul cu elastice, fiecare echipă va trebui să parcurgă o porțiune de teren cu obstacole din polistiren. 

Ora 19:00 – CINĂ

– Fel principal: Quesadillas cu legume, brânză cheddar și mix de salate. 

Ora 20:00 Focul de tabără – fiecare participant va vorbi în fața taberei despre pasiuni, hobby-uri, rezultate la școală și întâmplări hazlii din viața lui.

Ora 22:22`22„ STINGEREA

Ora 09:00 –  MIC DEJUN – Omletă cu unt, pâine focaccia și salată de roșii cherry.

Ora 11:00 Turneul Geografica. Se desfășoară la fel ca cel de Muzicando, 4 etalări. Primul clasat va lua 4 puncte, următorii 3, 2 și 1 punct, care se vor aduna cu punctele coechipierilor de la celelalte mese. Echipa care va acumula cele mai multe puncte, va fi pe locul 1 și va lua 4 puncte, înscrise în tabelul de scor general al taberei, următoarele 3, 2 și 1 punct.

Ora 12:00 Concursul „Pe apa Sâmbetei” – concurs surpriză

Ora 13:00 – 14:00 – PRÂNZ 

– Supă: Ciorbă ardelenească de porc cu smântână.

– Fel principal: Șnițel de pui cu piure de cartofi și salată de varză proaspătă.

– Desert: Cremeș.

Ora 14:00 – 14:30 – program de voie (socializare) 

Ora 14:30 – Cursa cu baloane (pe perechi, cu baloane). Câte doi copii vor ține în echilibru sprijinind pe frunte un balon, cu care vor parcurge o porțiune dată de pistă semnalată egală cu a celorlalte echipe. La întoarcere, balonul va fi preluat de cealaltă pereche din echipă, care va urma același traseu. Prima echipă va avea 4 puncte, a doua 3 și așa mai departe, punctele vor fi acumulate pe tabelul general al taberei.

15:30 Turneul Totemia. Se desfășoară ca la celelalte, individual, cu câte un reprezentant al fiecărei echipei la câte o masă. Se joacă un singur fel de etalare, (etalarea Apă) pentru toate cele 4 ture.

17:30 – Cursa cu paharul – doi copii vor avea câte o tavă (de carton) pe care o vor purta pe cap, pe ea va fi lipit câte un pahar de unică folosință. Ceilalți doi din echipă vor umple paharele, iar colegii cu tava deasupra capului, vor alerga la o distanță de 10 metri unde îi așteaptă o găletușă pe care va trebui să o umple până la un nivel semnat.

 Ora 19:00 – CINĂ 

– Fel principal : Paste Fusilli cu șuncă Speck, sos de roșii cu busuioc și parmezan.

Ora 20:00 – Premierea și focul de tabără, cântece și veselie.

Observație: ne folosim de prilejul de a prăji o slănină la foc și vom avea mici de casă, pregătiți de Beti neni, o bucătăreasă care făcea de mâncare când probabil că mulți părinți erau de vârsta participanților la această tabără. În plus, la sugestia unuia dintre părinți, vom prăji și ceva dulce. 

Oră necunoscută: STINGEREA

Duminică 

Ora 9 – MIC DEJUN: Ou fiert cu telemea de vacă nesărată, salată de castraveți cu roșii și pâine focaccia.

Ora 10:00 – Cum să-ți personalizezi un tricou, cu Katinka.

Ora 12:30 

Plecarea din tabără.

Notă: Începând cu ora 12:00 părinții care au posibilitatea vor putea veni la adresa indicată pe harta anexată acestui document. Vom distribui coordonatele (share location) astfel încât să poată fi găsită și cu gps-ul de telefon.

Coordonatele sunt următoarele:

47.96315663772936

23.70006710507206

Notă 1: Fiecare echipă va avea de obținut 7 note, înscrise în tabelul general al Taberei Jocus-Pocus – Săpânța 2022. Se vor mai puncta comportamentul, spiritul de echipă și disciplina tuturor participanților.

Nota 2: Trofeul „Tabăra Jocus Pocus – Săpânța 2022” va fi câștigat de echipa care a acumulat cele mai multe puncte la toate probele din programul taberei.

Nota 3: Fiecare participant va primi o diplomă obținută la concursurile din cadrul taberei, împreună cu amintiri de neuitat și prieteni pe viață.

Acord parental

Subsemnatul(a) …………………………………………………………….

părinte/tutore al minorului ………………………………………………..

sunt de acord ca fiul/fiica mea ………………………………………….

să participe la tabăra Jocus-Pocus – Săpânța 2022 din 5, 6 și 7 august a.c.

Am înțeles și sunt de acord ca pentru promovarea activităților Asociației Muzicando în mediul online, să se folosească imagini de la respectivul eveniment, în care ar putea să apară și fiul/fiica mea.

(Asociația Muzicando își ia angajamentul ca imaginile prezentate să nu prezinte pe nimeni în situații jenante, iar la cererea expresă, imaginile indicate vor fi șterse fără negocieri)

Data 

Nume și prenume

Semnătura

Anexa: Harta locului desfășurării Taberei Jocus-Pocus – Săpânța 2022

De pe DN19, pe lângă Cimitirul Vesel, tot înainte. După Biserica Adventistă se ia drumul la stânga, apoi la dreapta, iar după trei intersecții, pe partea stângă veți găsi adresa familiei Zapca, gazda primitoare a acestui eveniment.