Proiecte

Proiectele noastre  sunt:

Școala de Jocuri

Şcoala de Jocuri se adresează tuturor elevilor dornici să înveţe să se joace. Este de fapt un program pe care elevii participanţi la cursurile şcolii noastre îl parcurg în fiecare vineri de la ora 18:00, timp de nouă luni, învăţând pas cu pas, în funcţie de nivelul lor de înţelegere, diferite mecanisme de joc.

Câştigul copiilor îl considerăm ca fiind familiarizarea cu regulamentele în general, educarea răbdării, dezvoltarea spiritului de echipă, socializarea cu alţi elevi. Un alt obiectiv este creșterea simțului civic și de întrajutorare. Suntem convinşi că acestor copii li se vor dezvolta anumite deprinderi strategice şi reflexe ale unei gândiri logice.

Trebuie să mai menţionăm că aceste cursuri le oferim gratuit, în limita numărului maxim de participanţi pe care îi putem administra.

Întâlnirile sunt la Colegiul Naţional Dragoş Vodă. Se constituie opt grupe din elevi care sunt coordonați de voluntarii noştri pe durata cursurilor, pentru a descifra toate tainele sistemelor de jocuri propuse de noi.

Pe întreaga durată a cursurilor, elevii participă la competiții de jocuri educative, în urma cărora aduc puncte pentru echipa a cărei culoare o reprezintă.

La finalul anului, organizatorii Școlii de Jocuri întocmesc un clasament al echipelor, completat cu punctele acumulate pentru activitatea de voluntariat obținute în această perioadă.

Succesul local ne-a încurajat să căutăm și în afara Sighetului organizații dispuse să aplice acest fel de educație, cea prin jocuri educative, socializare și competiții între tinerii participanți.

Tabăra Jocus Pocus 

Ca final al Școlii de Jocuri (fostă Școala Muzicando) ținem ca în fiecare vară să fixăm cunoștințele acumulate pe parcursul anului într-o tabără dedicată participanților la cursurile noastre.

Tricouri și căni personalizate, trofee și amintiri, distracție și prieteni pe viață, sunt ingrediente care completează cele câteva zile de conviețuire în afara zonei de confort, într-un mediu controlat, cu un program de concursuri în urma căruia se așteaptă la o strângere a relațiilor interpersonale.
Mulțumim gazdelor noastre, finanțatorului principal și sponsorilor care fac posibilă organizarea acestor momente de referință pentru mulți copii, dar și pentru destui adulți!

Pentru a putea fi prezentat ca un program de succes, oferim mai jos programul taberei noastre, iar de la aceste legături, puteți vedea câteva secvențe din

Tabăra Jocus Pocus Săpânța 22, 

Tabăra Jocus Pocus Șișești 2023 partea 1

Tabăra Jocus Pocus Șișești 2023 partea 2

Tabăra Jocus Pocus Șișești 2023 partea 3

Tabăra Jocus Pocus Șișești 2023 partea 4 (ultima)

 

Concursul de Jocuri

În perioada 5 aprilie – 5 mai a fiecărui an, Asociaţia Muzicando lansează o provocare pentru elevii Școlii de Jocuri.

Concursul de Jocuri este o competiţie în care concurenţii, fiecare la categoria lui de vârstă, îşi prezintă ideea de joc şi exemplarul prototip al acestuia, cu regulamentul de joc.

În urma jurizării, la fiecare categorie urmează să se premieze câte o propunere, cu suportarea costurilor de protecţie intelectuală, cu suport tehnic şi logistic.

Cadoul Muzicando

Proiectul de suflet al echipei rămâne Cadoul Muzicando, un proiect în urma căruia elevii claselor a III-a din anul şcolar 2015/2016 au primit câte un pachet de cărţi Muzicando, acest cadou fiind însoţit de o oră de îndrumări ale voluntarilor asociației. Un total de 285 de elevi au beneficiat de acest cadou, bucuria lor îndreptăţindu-i pe cei din echipa Muzicando să caute susţinere financiară pentru a-l continua în fiecare an, cu următoarele generaţii.

În urma succesului acestor primi pași, ca efect al unor parteneriate cu diferite alte organizații, voluntarii asociației noastre au participat la diverse activități în Valea Vișeului, Vișeul de Sus, Sarasău, Săpânța, în cadrul cărora au oferit „Cadoul Muzicando” constând în jocuri create și produse în Sighetu Marmației.

 

Fiți alături de noi cu 3,5% din impozit sau o donație.

Mulțumim!