Proiecte

Proiectele noastre  sunt:

 

Concursul Jocurilor

În perioada 5 aprilie – 5 mai 2021, Asociaţia Muzicando, în colaborare cu Jocus Pocus Preparatus S.R.L., lansează o provocare pentru toţi copiii şi tinerii din Sighetu-Marmaţiei.

Concursul Jocurilor este o competiţie în care concurenţii, fiecare la categoria lui de vârstă, îşi prezintă ideea de joc şi exemplarul prototip al acestuia, cu regulamentul de joc.

În urma jurizării, la fiecare categorie urmează a se premia câte o propunere, cu suportarea costurilor de protecţie intelectuală, cu suport tehnic şi logistic.

 

Școala Muzicando

Şcoala Muzicando se adresează tuturor elevilor dornici să înveţe să se joace. Este, de fapt, un program pe care îl vom parcurge cu elevii participanţi la cursurile şcolii noastre, în fiecare joi de la ora 16:00, timp de şapte luni, învăţându-i, pas cu pas, în funcţie de nivelul lor de înţelegere, diferite mecanisme de joc. Câştigul copiilor îl considerăm ca fiind obişnuirea cu regulamentele în general, educarea răbdării, dezvoltarea spiritului de echipă, socializarea cu alţi elevi. Un alt obiectiv este familiarizarea participanţilor la cursurile noastre cu succesiunea notelor muzicale şi a culorilor curcubeului. Suntem convinşi că acestor copii li se vor dezvolta anumite deprinderi strategice şi reflexe ale unei gândiri logice. Trebuie să mai menţionăm că aceste cursuri le oferim gratuit, în limita numărului maxim de participanţi pe care îi putem administra.
Întâlnirile sunt la Colegiul Naţional Dragoş Vodă. Se vor constitui grupe din câte opt elevi care vor fi îndrumaţi de voluntarii noştri pe durata cursurilor, pentru a descifra toate tainele sistemului nostru de jocuri. La final, elevii vor susţine un concurs în urma căruia vor primi diplome şi insigne, distincţii, recunoaşterea apartenenţei la grupul celor care ne cunosc, ne apreciază şi ne practică întregul sistem de jocuri Muzicando.

Cadoul Muzicando

Proiectul de suflet al echipei rămâne Cadoul Muzicando, un proiect în urma căruia elevii claselor a III-a din anul şcolar 2015/2016 au primit câte un pachet de cărţi Muzicando, acest cadou fiind însoţit de o oră de îndrumări, ale voluntarilor Muzicando. Un total de 285 de elevi au beneficiat de acest cadou, bucuria lor îndreptăţindu-i pe cei din echipa Muzicando să caute susţinere financiară pentru a-l continua şi acest an şcolar, cu următoarea generaţie de a III-a. Deja avem semnale că ar fi posibilă o implementare a acestui proiect şi în alte oraşe.

Fiți alături de noi cu 2% din impozit sau o donație.

Mulțumim.