Proiecte

Proiectele noastre  sunt:

Tabăra Jocus Pocus Săpânța 22

Ca final al Școlii de Jocuri (fostă Școala Muzicando) am avut bucuria să  putem organiza tabăra a cărei titlu îl are această secțiune.

Tricouri și căni personalizate, trofee și amintiri, distracție și prieteni pe viață.
Mulțumim gazdei noastre, finanțatorului principal și sponsorilor care au făcut posibilă organizarea acestui moment de referință pentru mulți copii, dar și pentru destui adulți!

Pentru a putea fi prezentat ca un program de succes, oferim mai jos programul taberei noastre, iar de la această legătură, puteți vedea câteva secvențe din tabără.

Școala de Jocuri

Şcoala de Jocuri se adresează tuturor elevilor dornici să înveţe să se joace. Este de fapt un program pe care îl vom parcurge cu elevii participanţi la cursurile şcolii noastre, în fiecare vineri de la ora 18:00, timp de nouă luni, învăţându-i pas cu pas, în funcţie de nivelul lor de înţelegere, diferite mecanisme de joc.

Câştigul copiilor îl considerăm ca fiind obişnuirea cu regulamentele în general, educarea răbdării, dezvoltarea spiritului de echipă, socializarea cu alţi elevi. Un alt obiectiv este familiarizarea participanţilor la cursurile noastre cu succesiunea notelor muzicale şi a culorilor curcubeului. Suntem convinşi că acestor copii li se vor dezvolta anumite deprinderi strategice şi reflexe ale unei gândiri logice.

Trebuie să mai menţionăm că aceste cursuri le oferim gratuit, în limita numărului maxim de participanţi pe care îi putem administra.

Întâlnirile sunt la Colegiul Naţional Dragoş Vodă. Se vor constitui grupe din câte opt elevi care vor fi îndrumaţi de voluntarii noştri pe durata cursurilor, pentru a descifra toate tainele sistemelor de jocuri propuse de noi.

La final, elevii vor susţine un concurs în urma căruia vor primi diplome şi insigne, distincţii, recunoaşterea apartenenţei la grupul celor care ne cunosc, ne apreciază şi ne practică întregul sistem de jocuri Muzicando.

Concursul de Jocuri

În perioada 5 aprilie – 5 mai a fiecărui an, Asociaţia Muzicando lansează o provocare pentru elevii Școlii de Jocuri.

Concursul de Jocuri este o competiţie în care concurenţii, fiecare la categoria lui de vârstă, îşi prezintă ideea de joc şi exemplarul prototip al acestuia, cu regulamentul de joc.

În urma jurizării, la fiecare categorie urmează a se premia câte o propunere, cu suportarea costurilor de protecţie intelectuală, cu suport tehnic şi logistic.

Participanţi sunt copiii şi tinerii care au frecventat Școala de Jocuri.

Concursul Jocurilor -2021

În perioada 5 aprilie – 5 mai 2021, Asociaţia Muzicando, în colaborare cu Jocus Pocus Preparatus S.R.L., lansează o provocare pentru toţi copiii şi tinerii din Sighetu-Marmaţiei.

Concursul Jocurilor este o competiţie în care concurenţii, fiecare la categoria lui de vârstă, îşi prezintă ideea de joc şi exemplarul prototip al acestuia, cu regulamentul de joc.

În urma jurizării, la fiecare categorie urmează a se premia câte o propunere, cu suportarea costurilor de protecţie intelectuală, cu suport tehnic şi logistic.

 

Cadoul Muzicando

Proiectul de suflet al echipei rămâne Cadoul Muzicando, un proiect în urma căruia elevii claselor a III-a din anul şcolar 2015/2016 au primit câte un pachet de cărţi Muzicando, acest cadou fiind însoţit de o oră de îndrumări, ale voluntarilor Muzicando.

Un total de 285 de elevi au beneficiat de acest cadou, bucuria lor îndreptăţindu-i pe cei din echipa Muzicando să caute susţinere financiară pentru a-l continua şi acest an şcolar, cu următoarea generaţie de a III-a. Deja avem semnale că ar fi posibilă o implementare a acestui proiect şi în alte oraşe.

 

 

Fiți alături de noi cu 2% din impozit sau o donație.

Mulțumim.